Mega Moolah

En av de største suksessene til spilleverandøren Microgaming er Mega Moolah-spillene. Spillet Mega Moolah finnes nemlig i flere versjoner, men alle sammen har den samme progressive jackpotten. Da det er flere spilleautomater som bidrar til denne jackpotten så er denne som regel en av de aller største jackpottene på markedet.

Spillet er en klassisk spilleautomat i den forstand at den har fem hjul, som alle har tre symboler hver. Totalt så er det altså 15 symboler spillet har fordelt over hjulene.

25 gevinstlinjer

I denne spilleautomaten så er det 25 gevinstlinjer, og disse går alle fra venstre til høyre. Dette gjelder for alle symboler som gir en gevinst, med unntak av scatter-symbolet. Et scatter-symbol vil nemlig kunne gi en gevinst uavhengig av gevinstlinjer, så lenge det er minimum tre symboler et eller annet sted fordelt over hjulene.

I det originale Mega Moolah spillet så er det jungelen som er temaet, og det er derfor løven som er wild-symbolet i spillet. Dette symbolet vil erstatte alle andre symboler i spillet, med unntak av scatter-symbolet som er en ape. Når du får en vinnende kombinasjon med en løve så får du ikke bare en vanlig gevinst på denne linjen, men gevinsten blir også doblet. Alle gevinster gjort med et wild-symbol vil nemlig gi deg en ekstra bonus som gjør at du vinner dobbelt så mange mynter som du gjør ved en gevinst uten wild. Er du så heldig at du får en vinnende rekke med kun wild-symbol så vil dette utbetale spillets største gevinst (bortsett fra en jackpot), da fem løver på rad er verdt hele 15.000 mynter.

Free spins fra apekatter

Free spins i spillet blir utløst når du får tre aper plassert hvor som helst på hjulene. Disse scatter-symbolene trenger som tidligere nevnt ikke være knyttet til en gevinstlinje, men vil gi free spins uansett hvor de er plassert så lenge du har tre av dem. Når du så har fått dette så vil dette utløse 15 free spins.

Free spins i Mega Moolah er egentlig akkurat sånn som alle andre spinn i spillet er, da de har alle de samme symbolene. Forskjellen ligger derimot i at gevinstene du får fra disse vil bli multiplisert med tre, og du vinner altså tre ganger så mye på hver gevinst som det du gjør når du spiller i vanlig modus.

Jackpot i bonusrunde

De virkelige store gevinstene har du sjanse på i bonus spillet, da det nemlig er her hvor du kan vinne en av de fire jackpottene som spillet har å tilby. For å aktivere dette bonusspillet så kreves det ingen symbol-kombinasjoner da dette er et spill som aktiveres helt tilfeldig. Dette er det altså de tilfeldige nummer-generatorene som styrer alle gevinster i spillet som avgjør når du får.

Når denne bonusrunden først dukker opp så er dette i form av et lykkehjul. Her så skjuler det seg ikke bare fire jackpotter, men også flere andre pengepremier. Hvilken gevinst du får avhenger så av hvor på lykkehjulet pilen ender, og hvor dette vil bli er helt tilfeldig fra gang til gang.

Jackpottene som befinner seg i dette hjulet er Mini jackpot, Minor jackpot, Major jackpot og Mega jackpot. Mega jackpotten er den som gir deg den aller største gevinsten, og denne vil være på minimum 10 millioner norske kroner, men den kan også være på godt over 100 millioner kroner.

Progressiv jackpot

Jackpotten i Mega Moolah spillet er både progressiv og internasjonal. At den er internasjonal betyr at denne jackpotten er den samme for alle spillere over hele verden som spiller på denne spilleautomaten. At den er progressiv vil si at den stadig blir større etterhvert som mennesker over hele verden spiller på Mega Moolah spilleautomaten.

Når en jackpot er progressiv så vil en gitt andel av hver innsats på spillet gå til jackpotten, og i dette tilfellet så blir denne delen fordelt over alle fire jackpotter. Mesteparten går til Mega jackpotten, og det er en av grunnene til at denne er størst. Den andre grunnen er at det er større sannsynlighet for at de mindre jackpottene blir utløst.

Selv om også dette spillet er styrt av en tilfeldig nummer-generator så vil det ikke si at det kun er flaksen som styrer om du vinner en jackpot eller ikke. Sannsynligheten for at du utløser og vinner Mega jackpotten øker nemlig også i takt med din innsats. Dette vil si at det er større sannsynlighet for at du vinner denne hvis du spiller med en høy innsats, i motsetning til om du spiller med en lav innsats per spinn. Dette vil derimot ikke si at det er umulig å vinne denne jackpotten hvis du har en lav innsats, men bare at sannsynligheten er mindre.