Mega Fortune

Mega Fortune er en av de aller mest kjente jackpot-spillene på nett, og dette spillet er levert av den svenske spilleverandøren NetEnt. Siden dette spillet ble lansert så har det betalt ut mange hundre millioner kroner til heldige vinnere.

I tillegg til tre progressive jackpotter i bonusrunden i spillet så er det også mange andre store premier du kan få i lykkehjulet. Som om ikke dette var nok så kan du også vinne free spins, og disse kommer alltid med en multiplikator av dine gevinster.

25 gevinstlinjer

I Mega Fortune så finnes det fem hjul som alle har tre symboler i høyden. Det finnes totalt 25 gevinstlinjer i spillet, og alle vinnende kombinasjoner går fra venstre til høyre. Det eneste unntak er for free spins-symbolet, da dette er en scatter. At et symbol er en scatter vil si at denne ikke er avhengig av gevinstlinjer, slik at den vil utløse en gevinst uansett hvor på hjulene den lander.

Free spins med multiplikator

Tre scatter-symboler eller mer vil utløse free spins i Mega Fortune, men hvor mange spins du får vil avhenge av hvilket scatter symbol du velger. Når du får minimum tre av disse symbolene så må du velge ett, og dette vil så snu seg slik at du på baksiden av symbolet kan se hva du vant. Denne gevinsten vil alltid ha et gitt antall free spins, og en multiplikator. Multiplikatoren vil avgjøre hvor mange ganger din gevinst blir fordoblet. Eksempel på hva du kan få er 17 free spins med en multiplikator på 2, eller 8 free spins med en multiplikator på 4.

Når du spiller dine free spins så er dette på et spill som er likt som hovedspillet i Mega Fortune, og den eneste forskjellen er at du her vil få en ekstra gevinst hver gang du får minimum to free spins-symboler. Når du får dette så må du igjen velge en scatter, men denne gangen så får du ikke både free spins og en multiplikator, men kun en av delene.

Lykkehjul i bonusrunden

Dersom du får tre bonus-symboler på en vinnende rekke fra venstre så får du prøve deg på lykkehjulet. I dette hjulet så skjuler det seg først og fremst tre ulike progressive jackpotter, og mange andre premier hvor du vinner penger. Jackpottene er Rapid jackpot, Major jackpot og Mega jackpot. Pengepremiene du kan vinne starter på en gevinst som tilsvarer innsatsen din, og strekker seg helt opp til 75 ganger innsatsen din.

Lykkehjulet består av tre lag og du vil alltid begynne ytterst. På det ytterste hjulet så er annen hver gevinst en pengegevinst, og annen hver en pil. Dersom hjulet stopper på en pengepremie så vinner du det myntbeløpet som står der, før lykkehjulet så avsluttes. Stopper hjulet derimot på en pil så kommer du videre til neste lag av hjulet. Her så er premien du kan få enten penger, en pil eller Rapid jackpot. Dersom hjulet stopper på noe annet enn en pil så vinner du dette, og spillet avsluttes. Dersom du lander på enda en pil så kommer du helt til det innerste laget av hjulet. Her så venter Major jackpot, store pengepremier og en pil. Denne pilen fører kun til midten, og der så er selveste Mega jackpot.

Progressiv jackpot

Alle de tre jackpottene i Mega Fortune er progressive, og dette vil si at de vokser i takt med at noen spiller på spilleautomaten. Jackpotten er også felles for alle spillere som spiller på automaten, uavhengig av hvilket land eller nettcasino man spiller på. For hver innsats du og andre spillere gjør på Mega Fortune så går en liten andel av innsatsen til jackpottene. Det meste går til Mega jackpotten, en litt mindre andel til Major jackpotten, og minst til Rapid jackpotten.

I likhet med de fleste andre spilleautomater med en jackpot så er sjansen til å vinne toppgevinsten ikke bare styrt av hell. Selv om det ikke er umulig å vinne en toppgevinst med en lav innsats så er sjansen for å vinne denne med en høy innsats større. Dette betyr ikke at du må spille lenge på spilleautomaten slik at den totale innsatsen blir høy, men at innsatsen på hvert enkelt spinn kan være med på å avgjøre om du vinner Mega jackpotten eller ikke.

Din innsats er derimot kun en liten del av hva som styrer hvis en jackpot blir utløst eller ikke, og dette er først og fremst kun tilfeldig. Mega Fortune blir nemlig i likhet med alle andre spilleautomater styrt av en tilfeldig nummer-generator. Denne vil kunne ta hensyn til hvor mye din innsats er på, men dette utelukker ikke at du ikke fortsatt kan vinne jackpotten med en mindre innsats. Den tar heller ikke hensyn til hvor lenge du har spilt på automaten.