Jack and the Beanstalk

Spilleautomaten Jack and the Beanstalk er levert av spillutvikleren NetEnt, og inspirasjonen til dette spillet er hentet fra eventyret om Jack og bønnestengelen. I spillet så møter du selvfølgelig Jack, kjempen oppe i skyene, en skattekiste med bønner, og mange andre figurer. Høydepunktet i spillet er når Jack klatrer opp bønnestengelen for å komme seg opp i himmelen, og det er der spillets free spins venter.

Dette spillet har flere fine funksjoner som gjør at dette er et spill som er svært godt likt. I tillegg til free spins oppe i himmelen så er det de vandrende wild-symbolene som er den store attraksjonen i spillet Jack and the Beanstalk. Disse gir deg nemlig ikke bare større gevinster, men også flere re-spinn.

20 gevinstlinjer

Jack and the Beanstalk er en spilleautomat som har fem hjul med tre symboler hver. Over disse fem hjulene og tre rekkene så strekker det seg 20 gevinstlinjer. Alle gevinstlinjer går fra venstre mot høyre, og det er tre like symboler langs disse linjene som kreves for å utløse en gevinst. Denne regelen har et unntak da free spins-symbolet, i form av en skattekiste med bønne frø, er en scatter. En scatter en et type symbol som ikke er avhengig av gevinstlinjer, og dette vil altså utløse free spins uansett hvor på hjulene de er plassert, så lenge det er tre av dem.

Vandrende wild med multiplikator

Et annet spesielt symbol som du finner i spillet er et wild-symbol, og denne er vandrende. Dette vil si at det vil vandre over skjermen, fra høyre og mot venstre. For hver gang symbolet flytter seg en rekke mot venstre så får du også et re-spinn. Hvis symbolet lander på hjulet lengst til venstre så vil du altså kun få ett re-spinn slik at wild symbolet kan vandre ut av skjermen. Hvis wild-symbolet derimot lander på hjulet lengst til høyre så vil du få hele fem re-spinn, da dette kreves for at symbolet skal forsvinne ut av skjermen fra hjulet lengst til venstre.

En annen fin funksjon med dette symbolet er at alle gevinster du gjør vil bli multiplisert med tre. Dette gjelder dog kun dersom wild-symbolet er med i den vinnende kombinasjonen. Dersom du får en gevinst som ikke involverer wild-symbolet, så vil denne altså bli utbetalt som vanlig, uten en multiplikator. Wild-symbolet vil erstatte alle de andre symbolene med unntak av free spins scatter.

4 vandrende wild i himmelen

Når du får tre skattekister på likt så utløser du spillets free spins, og disse vil ta deg med opp til himmelen. Der så vil du finne et spill som er likt med det som spilles i det vanlige spillet, men det er også tre låste funksjoner. Disse låser du opp ved å samle nøkler som dukker opp i hjul fem, altså det hjulet lengst til høyre. Når du har samlet tre nøkler så låser du opp den første funksjonen, og dette er en vandrende wild som kommer stablet to i høyden. På samme måte som det vanlige wild-symbolet så vil denne også vandre fra høyre til venstre over hjulene. Etter ytterligere tre innsamlede nøkler så vil du låse opp den andre funksjonene, og dette er en vandrende wild som kommer stablet tre i høyden. Også denne vil så vandre over skjermen og gi opp til fem re-spinn avhengig av hvor den lander. Selv om disse to forskjellige wild-symbolene alltid kommer stablet to og tre i høyden så vil ikke dette si at alle de stablede wild-symbolene vil lande på hjulene, da noen av de også kan være under eller over de symbolene som synes på hjulet.

Den siste funksjonen som du låser opp når du har samlet totalt ni nøkler er wild-symbolet som alltid vil ekspandere til å dekke hele hjulet. Dette vil si at hvis du på de rundene som er igjen av dine free spins får et wild-symbol, så vil altså hele hjulet være dekket med wild. Også dette wild-symbolet vil så vandre over skjermen og gi deg re-spinn. Det er som regel dette symbolet som vil gi deg de aller største gevinstene, spesielt dersom du får to eller flere hele hjul dekket på en gang.

Det som er viktig å ha i bakhodet er at det ikke er garantert at du greier å samle nok nøkler til å aktivere alle disse låste wild-symbolene, da du må ha ni nøkler i løpet av dine ti free spins. Det som ofte gjør at dette er mulig er re-spinn fra andre wild-symboler, da dette gir deg muligheten til å få mange nøkler fra det som kun regnes som en runde. Hvis du er heldig så kan du også utløse fem ekstra free spins i løpet av dine free spins, dersom du får ytterligere tre skattekister. Disse blir da lagt til de spinn som du allerede har, slik at progresjonen med dine nøkler og wild-symboler ikke går tapt.