Gonzo’s Quest

En av spillutvikleren NetEnt sine største suksesser er spilleautomaten Gonzo’s Quest, og dette spillet har også etterhvert blitt forbildet til mange andre spill. Det som skiller dette spillet fra de fleste andre spilleautomater er det at det ikke er noen hjul som spinner, da spillet i stedet har fallende steinblokker.

I tillegg til dette så har spillet også mange andre fine funksjoner slik som re-fall med multipliserende gevinster og ikke minst free spins med enda høyere multiplikatorer. Disse funksjonene sammen med en flott grafikk har sørget for at dette spillet har en svært så trofast spillergruppe som fortsatt holder spillet på topplistene i de fleste nettcasinoer.

20 gevinstlinjer

I Gonzo’s Quest så er det 20 gevinstlinjer å finne, og disse strekker seg på kryss og tvers over fem rekker med steinblokker, som alle har tre steiner i høyden. I motsetning til mange andre spilleautomater så er ikke dette hjul som spinner, men steinblokkene faller i stedet nedover. Disse steinblokkene har mange forskjellige symboler, og det finnes to symboler som er såkalte spesialsymboler. Disse symbolene er et wild-symbol og et free spins-symbol. Wild-symbolet vil erstatte alle andre symboler i spillet, inkludert symbolet som gir deg free spins.

Re-fall med multiplikator

Når du får en gevinst så vil de vinnende symbolene eksplodere, og det vil så falle ned nye steiner fra toppen som erstatter disse. Dette re-fallet får du hver gang du får en gevinst, og i tillegg så vil alle videre gevinster i denne runden multipliseres. Ved første re-fall så blir gevinsten multiplisert med to, og neste re fall blir multiplisert med tre. Alle gevinster du får på ytterligere re-fall i samme runde vil så bli multiplisert med fem. Du vinner altså mer for hver gang du får flere gevinster etter hverandre i dine re-fall, og er du heldig så kan du få svært så mange på rad. Så snart du får et re-fall uten gevinst så vil denne runden avsluttes, og du starter på nytt på en ny runde uten multiplikator.

Free spins med høyere multiplikator

Free spins vinner du når du på en vinnende rekke får tre free spins symboler. Da denne vinnende kombinasjonene også kan inkludere wild-symboler så øker dette sjansen for at dette er en kombinasjon som du kan få relativt ofte i spillet. Denne kombinasjonen vil så utløse ti free spins, og det er i denne funksjonen i spillet hvor du som regel kan vinne de store gevinstene.

Free spins-spillet har det samme oppsettet som de vanlige spill rundene har, med unntak av at multiplikatorene er øket til 3, 6, 9 og 15. Dette vil si at alle gevinster du får er multiplisert i hvert fall tre, og maks 15 ganger. Dermed så er sjansene for en skikkelig stor gevinst definitivt tilstede.

At det er ti free spins du får for en vinnende kombinasjon med free spins-symboler vil ikke si at dette er det maksimale antallet free spins du kan få på en gang. Da disse symbolene ikke er scatter, men i stedet avhengige av gevinstlinjer så kan dette utløses på mer enn en gevinstlinje av gangen. Hvis du for eksempel får disse symbolene på en diagonal linje fra venstre så vil dette utløse 20 free spins, da det alltid er to vinnende linjer som går over disse tre rekkene. I tillegg til dette så kan du også utløse flere free spins hvis du får wild-symboler i kombinasjon med free spins-symbol. Disse wild-symbolene kan da gjøre at du får en kombinasjon av free spins symboler som strekker seg over enda flere vinnende rekker.

Det er også mulig å vinne flere free spins mens du spiller de free spins som du først fikk, og dette kan skje både i den første runden, men også i løpet av re-fall. Da flere symboler etterhvert faller ned så øker dermed sjansen for at du kan få utløst enda flere free spins. Hvis dette skjer så vil du få ytterligere ti free spins for hver vinnende rekke med free spins-symboler.

Tilfeldig nummer-generator

I Gonzo’s Quest så er det en tilfeldig nummer-generator som bestemmer når du vinner, og hvor mye du vinner. Uansett hvilken innsats du spiller med så er dine vinnersjanser akkurat de samme som alle andre spilleres, og dermed så er det rettferdig for alle. Det som du derimot bør ha i bakhodet er at dette er et spill som ikke utbetaler store gevinster så veldig ofte, men når du først får en stor gevinst så er denne som regel svært så stor. Litt mindre gevinster er det derimot normalt å få gjennom hele spillet.